Шукати в цьому блозі

суботу, 15 грудня 2012 р.

Новини з України: депутати б'ються


     В щоденній газеті Métro за 14 грудня розміщено коротку статтю про будні Верховної Ради під назвою Сутички в українському парламенті (Échauffourées au parlement ukrainien).


     "Українські депутати затвердили вчора призначення президентських ставлеників на посади прем"єр-міністра та спікера парламенту. Але голосування було майже зірване через жорстоку бійку, яка виникла між представниками влади та опозиції. Партія регіонів президента Віктора Януковича та їх союзники змогли отримати більшість мандатів в результаті парламентських виборів, що відбулися в жовтні. Ці вибори визнані країнами Заходу нелегітимними."

   
     Інша щоденка, 24 heures, також розмістила красномовну фотографію цієї події на своїх шпальтах:



     Також на сайті медіаресурсу La presse була опублікована стаття на цю ж тему під заголовком Прем"єр-міністра України переобрали з бійками (Le premier ministre ukrainien reconduit dans la violence):



     Український парламент затвердив на вчорашній бурхливій сесії повторне призначення на посаду прем'єр-міністра Миколу Азарова (Mykola Azarov), відданого політика президента Віктора Януковича (Viktor Ianoukovitch).

     Загалом його кандидатуру підтримало 252 депутати з необхідних 226: 208 голосів від Партії Регіонів пана Януковича (Parti des régions), 32 - від комуністів  (communistes) та 12 голосів незалежних депутатів (députés indépendants). Всього в однопалатному парламенті (l'assemblée monocamérale) засідає 450 обранців. 

     Голосування за кандидатуру Азарова, яке повинно було відбутися в середу, було перенесено через сутички в президії Верховної Ради між депутатами від влади та опозиціонерами, які між тим продовжились і наступного дня, включаючи блокування трибуни та парламентської президії.

     Три опозиційні фракції, об"єднання Батьківщина (l'alliance Batkivchtchina), близька ниніув"язненої колишньої прем"єр-міністерки Юлії Тимошенко (Ioulia Timochenko), партія Удар (le parti Udar) відомого боксера Віталія Кличка (Vitali Klitschko) та націоналістичний рух Свобода (le mouvement nationaliste Svoboda), які разом нараховують 170 депутатів (un député), відмовилися голосувати за пана Азарова. 

     "Політика Партії регіонів, представником якої є пан Азаров, є антиукраїнською, антисоціальною та антидемократичною", заявив представник партії Свобода.

     Зі свого боку, пан Азаров закликав парламентські сили покінчити із "конфронтацією", щоб "разом протистояти зовнішнім викликам", таким як світова економічна криза.

     Україна, яка дуже залежить від свого експорту, значно постраждала від кризи 2008 року. Зараз її економіка зазнає значного спаду.

     Микола Азаров, відданий політик президента Януковича, якому в грудні виповниться 65 років, разом із своїм урядом подав у відставку на початку місяця, мотивуючи це тим, що він був обраний депутатом на виборах 28 жовтня. Глава країни, який прийняв його відставку, тимпаче через шість днів знову висунув його кандидатуру на цю посаду. Причини таких змін залишаються невідомими.

     Провладна команда піддавалася значній критиці за відступ від демократичних цінностей, зростання рівня корупції та тиску на бізнес середовище.

     Перед початком голосувань значна кількість депутатів влаштували бійку в президії парламенту, після того, як опозиція зажадала персонального голосування.

     Коли проурядові сили намагались відштовхнути опозицію, яка блокувала президію, інші забирались на стіл спікера, щоб потім стрибнути на своїх опонентів.

     Щонайменше в одного з депутатів від опозиції були гематоми на обличчі, після того як його кинув на землю і бив руками та ногами один із представників Партії регіонів.

     Боксер Кличко, чемпіон світу у важкій категорії за версією (WBC), підтримав блокування, але у бійках участі не брав. "В США, кулаки боксера прирівнюються до зброї. А кулаки чемпіона світу можна прирівняти до ядерної зброї. Я вважаю, що наразі ми не будемо її використовувати", пояснив Віталій Кличко. 


     Також можна перечитати:
Новини з України: Найзубастіші
Квебекські ЗМІ про українські вибори
Фото з України
Новини з України: Eugenia Timochenko VS Viktor Ianoukovytch
Новини з України (24 травня 2012)

Немає коментарів:

Дописати коментар