Шукати в цьому блозі

вівторок, 18 грудня 2012 р.

Новини з України: Головорізи

     Ще одна новина з України, яка потрапила до номеру газети La presse за 16 грудня - жорстоке вбивство харківського районного судді та його сім'ї.

     Обезголовлений суддя в Україні: три можливі мотиви.

Президент Янукович особисто наглядає за розслідуванням.


     В розслідуванні вбивства українського судді та трьох членів його родини, серед пріоритетних є три можливих мотиви. Розслідування контролює особисто президент Віктор Янукович.

     Член родини судді в суботу повідомив про вбивство міліцію. Саме він знайшов обезголовлені тіла судді Володимира Трофимова, 58 років, його дружини Ірини, 59 років, їхнього сина Сергія, 30 років, та його дівчини Марини Зуєвої, 29 років.

    Вбивства було детально продуманими, заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка. "Ми розглядаємо три варіанти: вбивство пов"язане із його професійною діяльністю, замовне вбивство (un homicide commandité) та вбивство з метою заволодіти колекційними речами судді", заявив пан Пшонка. "Але інші варіанти також не виключаються".

      Згідно попередніх результатів розслідування, вбивство сталося серед білого дня в суботу, між 8.30 та 10 годиною ранку. Свідки бачили, як в цей проміжок часу, вбитий виходив, а потім повернувся до своєї квартири.

      "Непрямі докази вказують, що вбивства могли скоїти принаймні двоє чоловік", додає генеральний прокурор.

      Володимир Трофимов, (le  juge)суддя протягом 30 років, був також одним із головних нумізматів України, якого "знали також і за межами країни", зазначиа прокурор. Розслідування перебуває під особистим контролем у президента.

     34 слідчих та численні експерти були задіяні для ведення справи, заявив український міністр внутрішніх справ (le ministre ukrainien de l'Intérieur) Віталій Захарченко  (Vitaliï Zakhartchenko). Тіла вбитих знаходились в квартирі, але їхні голови так і не були знайдені, додав міністр. Сину судді голову відрубали, поки він ще був живим, а іншим уже після того, як їх було вбито.  На тілах  були наявні сліди побоїв. До слідства залучено також близько 30 судмедекспертів.

     Суддя Трофимов колекціонував не тільки монети, а і медалі Другої Світової війни та порцелянові статуетки. "Ми маємо попередню інформацію, що деякі об'єкти зникли", говорить міністр Захарченко.

     Керівник Служби безпеки України (le service de sécurité ukrainien) (СБУ), Ігор Калінін (Igor Kalinine), що група спеціалістів його відомства також задіяна у розслідуванні.

     Слідчі знайшли реєстр колекцій Трофимова та мають намир допитати колекціонерів, які знали суддю.

     Суддя Трофимов був "скромною особою, миролюбною, без претензій", заявив голова апеляційного суду Харкова Андрій Соколов. "До трагедії додається факт, що його батьки все ще живі. Батькові зараз 90 років, а його матері - 86", зазначає пан Соколов.

Немає коментарів:

Дописати коментар