Шукати в цьому блозі

вівторок, 8 квітня 2014 р.

Результати Квебекських виборів 2014


     На цих виборах не тільки Парті Кебекуа потерпіла поразку, але і сама Полін Маруа пролетіла - її не обрали на своєму виборчому окрузі. Тому вона більше не буде представлена в новому парламенті. Так само програв минулого разу шеф лібералів Жан Шаре в 2012. Але цього разу ліберали, як не дивно, після всіх корупційних скандалів, відірвались від усіх далеко вперед і тепер зможуть сформувати мажоритарний уряд, який буде панувати чотири роки. Якщо його знову не поїсть корупція.


     PQ тепер повинна обрати нового лідера і нову стратегію. Можливо, їхня програма стане більш "правою"? Особливо, якщо шефство візьме PKP - Pierre Karl Péladeau, медіа-магнат, тобто людина бізнесу, якій ліві ідеї є трохи чужими.

     CAQ в принципі залишилася при своїх, навіть набрала на три депутати більше, хоча і не змогла стати офіційною опозицією. А тому є трохи розчарованою.

     QS може святкувати свою перемогу - тепер їхніх депутатів аж цілих 3. Соціал-еко-незалежницькі популісти, хоч і маргінально, але залишаються представленими в парламенті. Тепер в їхніх лавах з"явиться лесбійка, жінка що носить вуса.

2 коментарі:

  1. Відповіді
    1. Філіп Куяр, лідер лібералів і новий прем"єр-міністр Квебека, говорить про активізацію економічного життя провінції, про плани вийти на середньоканадський рівень економічних показників. Якщо в них це вийде, то принаймні скорочення іміграційної програми не буде.

      Видалити