Шукати в цьому блозі

середу, 2 квітня 2014 р.

Консульський облік

     25 травня 2014 року відбудуться позачергові вибори Президента України. Для того, щоб мати право голосу на цих виборах,громадянам України, які постійно проживають за кордоном, потрібно знаходитись на консульському обліку. З цього приводу в неділю 13 квітня 2014 в Монреаль приїде консул України в Канаді, зустріч з яким відбудеться з 10.00 по 14.00 в приміщенні Спілки Української молоді (СУМ) за адресою 3260 Beaubien Est Montréal, Québec, H1X 3C9 Запрошуються всі бажаючі стати на консульський облік.


     З собою потрібно мати наступні документи:



- заповнену анкету (див. лінк нижче);
- заповнену заяву (див. лінк нижче);
- фотокартку 35*45 мм;
- копію паспорта;
- копію свідоцтва про народження;
- копію картки ПР або іншого документа що підтверджує ваш статус в Канаді;
- закордонний паспорт України (! штамп поставить консул на зустрічі, їхати в Оттаву чи відправляти паспорт поштою не потрібно. Скористайтеся можливістю! ).

 Cайт посольства:
- тимчасовий консульський облік;
- постійний консульський облік.

 Важливо!
1) за укр. законодавством якщо у вас є картка Permanent Resident вам потрібно заповнювати анкету на ТИМЧАСОВИЙ консульський облік. Виняток становить ситуація, якщо ви здали свій внутрішній паспорт громадянина при виїзді з України в ВВІР. За більш детальною інформацію можна звертатися в консульство;

2) за укр. законодавством дані про консульский облік зберігаються лише декілька років або до дати "дозволу на перебування за кордоном" (наприклад дати дійсності картки PR) - відповідно якщо ви ставали на облік колись давно (більше ніж 3 роки назад) чи продовжували картку PR - Вам потрібно знову стати на облік!!

3) якщо Ви змінювали адресу проживання - потрібно заповнити окрему анкету і повідомити нові дані в консульство;

4) є можливість перевірити себе в списках онлайн зайшовши на сайт ДРВ:

Повідомлення від імені Комітету допомоги Україні (Монреаль) (Comité de soutien à l'Ukraine (Montreal)).

Немає коментарів:

Дописати коментар