Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 8 червня 2012 р.

Кирил Гундяєв проти еміграції

Недавно потрапила на очі вже трохи застаріла стаття про Кирила Гундяєва, який на зустрічі  політичних лідерів (Путін+Путін) з церковними діячими, досить таки різко висловився проти еміграції за межі матушкі-Росії.
"А почему уехать? Там выше уровень потребления, там больше денег" - говорить Кирил Гундяєв.  "А если это массовым будет - идеал потребления, и массовым будет идеал отваливать туда, где можно больше заработать, мы потеряем Россию".
І звідки раптом така аскеза і переживання за народ в бізнесмена Кирила? Бо чудотворний годинник за 30 000 євро церковнослужитель собі якби не може дозволити (та й навіщо???). Може переживає, що паства розбіжиться і перестане відстьобувати? В такому випадку, "святі отці" є ще одним пунктом "за", щоб поїхати подалі.


Взагалі останнім часом хитросплетіння церкви і влади, навіть колишньої комуністичної, проявляються все виразніше. Недавно лідер комуністів всія Росії Г Зюганов, став на захист товариша Гундяєва (можливо колишнє спільне партійне минуле далося взнаки) від "безпідставної" критики, яка "...робить всю Росію слабкою...". Він навіть порівняв вчення Ісуса з комуністичними догмами: "Якщо ви візьмете моральний кодекс будівника комунізму і нагірну проповідь Ісуса Христа і покладете поруч, то ви будете здивовані: вони збігаються повністю по тексту", - заявив лідер російських комуністів. Спи спокійно, великий Ілліч.

Немає коментарів:

Дописати коментар