Шукати в цьому блозі

вівторок, 25 березня 2014 р.

Неонацисти та ультранаціоналісти

     В чому різниця між неонацистами та ультранаціоналістами? Різниця звичайно є. Але іноді вона дуже еластична і залежить від оповідача. Наприклад, по місцевому радіо озвучили дві новини: прорив "ультранаціональної" французької партії Front national (лідер Marine Le Pen) на муніципальних виборах, та вбивство Олександра Музичка, він же бабай всія Русі "Сашко Білий", члена "неонацистської" української організації Правий сектор (лідер Дмитро Ярош). Це так, на всякий випадок, до французів краще вживати більш політкоректні терміни, і на всякий випадок, неосвічених і темних українців краще ставити поряд із більш страхаючими прикметниками. Хто їх знає, що вони там роблять...

2 коментарі:

  1. А в Німеччині взагалі намагаються не вживати термін «нацисти» у ЗМІ. Я точно не знаю, чому, але думаю, шо для того, шоб не принижувати тих, хто бачив справжніх нацистів (а вони ше живі).

    І українську «Свободу», і Front national, і свою NDP називають однаково — «праві популісти».

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В Квебеку люблять слова "нацисти" і "фашисти". Найбільше їх приклеюють до місцевої Квебекської партії (Parti québécois), головної метою якої є отримання статусу незалежної держави для Квебека через проведення референдуму.

      Видалити