Шукати в цьому блозі

середу, 5 березня 2014 р.

Один в полі воїн

     З початку вводу російських військ на територію українського Криму по місцевому радіо кожна передача починається із інфоблоку про Україну. Сьогоднішня передача на 98,5 fm (слухати тут)  з ведучими Benoît Dutrizac та François Bugingo вийшла особливо цікавою. Почали про сьогоднішню пресконференцію Путіна, якого назвали "царем", "великим патроном регіону", який "нарешті зглянувся і заговорив". В промові він використав ті самі аргументи, що колись були сказані американцями щодо сирійської ситуації, натякаючи, що він займається тими самими питаннями, під приводом яких американці хотіли ввести війська до Сирії - гуманітарною місією, порятунком цивільного населення. То хто з нас тепер "злий", а хто "добрий"?

     Потім заговорили про наших "союзників". Про США та Канаду, які можуть собі дозволити відкликати послів і тому подібне, оскільки, наприклад товарообіг США та Росії складає всього 4 % від загального обігу, тож штатам від погіршення стосунків не буде ні тепло, ні холодно. Зате Європа собі такого дозволити не може. Третина газу та нафти, яка споживається ЄС походить з Росії. Російські компанії проводять операції на британській біржі на мільярди доларів на день. Ведучі обговорюють деяке фото з Камероном, прем'єром Британії, на якому при наближенні видно, що на паперах надруковані рекомендації, що абсолютно не рекомендується погіршувати відносини з Росією та застосовувати економічні санкції проти неї. Водночас, Камерон "щиро" штовхає промову про "неприпустимість посягання на суверенітет незалежної країни...". Такий же дискурс ведуть Франція та Німеччина.

     То ж схоже, що чіп та дейл на допомогу не примчать і в цій ситуації потрібно розраховувати тільки на свої сили. На те, що все закінчиться хоч коли небудь щось не дуже схоже. Один з варіантів - розіграш Придністровського сценарію: проголошення невизнаної республіки і облаштування "миротворчого обмеженого контингенту" на півострові назавжди. Проте, потрібно забути про можливість проведення наступного Майдану, бо пяний сусід знову полізе захищати "руських цивільних від націоналюг-бандерівців". Скільки Україна буде жити під наглядом поліцаїв - невідомо. 

6 коментарів:

  1. Те що до кінця не зміг зробити Яник - зробув Путлер. Український народ ще ніколи не був настільки сгуртованим, від Заходу до Сходу, ніхто не хоче щоб тут була Росія. Вперше за всю історію України у військоматах черги з добровольців! У них немає жодного шансу, який би сценарій вони тут не намагались розіграти! :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. в них є шанс вбити кілька тисяч українців і зробити з України територію міжнародних військових сутичок. Але будемо сподіватись на краще. Не виключено також, що це розіграно для юлі і припиниться після її сходження на трон. а путін отрмає якісь свої дивиденди.

      Видалити
  2. річ не в газі, без нього буде тяжко, але можна буде замінити вугіллям. ну і схоже, шо Німеччині доведеться відкласти закриття атомних станцій на час.

    багато однак німецького експорту йде в Росію (наприклад, літаки та автівки), тому Європа буде зволікати з санкціями до кінця. Але якщо притисне, то введе їх, а шо робити.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Про літаки також говорили і в Квебеку (правда тільки журналісти, влада мовчить), адже Росія повинна купити кілька десятків літаків в місцевого Bombardier.
      Поки Європу притисне... Тільки зараз ЄС заморожує рахунки 18 посадовцям від минулої влади (але списки ще не готові...), після того як сам яник вже два тижні як ховається невідомо де. Напевно санкції проти Росії будуть введені, коли Путіна покладуть лежати біля Леніна.

      Видалити
    2. Ще, як варіант, в Європі вже змирились що Україна буде театром протистояння з можливим використанням військ.... але хочуть щоб це відбувалось подалі від їхніх кордонів.... і поки ще "ворог не біля (їхніх) воріт", то будуть продовжуватись тільки пусті балачки про те, як вони "стурбовані" і як гаряче підтримують територіальну цілісність України....

      Видалити
    3. також такої думки.
      Скоріше турки допоможуть татарам, ніж Європа - Україні.

      Видалити