Шукати в цьому блозі

неділю, 23 листопада 2014 р.

Дозвіл на виїзд дитини за кордон

     Якщо один з батьків виїжджає за кордон разом з дитиною, то в такому випадку уряд Канади рекомендує оформити Lettre de consentement pour un enfant voyageant à l’étranger. Такий дозвіл можуть вимагати як митники іншої країни, так і Канади. Проте, наявність листа-дозволу не є обов'язковою згідно законів Канади. Тому і не визначено стандартного змісту такого листа, який може змінюватись залежно від вашої ситуації. Урядовий сайт Voyage.gc.ca пропонує використовувати їхні формуляри, які можна завантажити англійською (Recommended Consent Letter for Children Travelling Abroad) або французькою (Lettre de consentement recommandée pour un enfant voyageant à l’étranger) мовами. Також є можливість створити персоніфікований фомуляр ( здається, що на даний момент ця функція не працює).

     Ваш підпис під формуляром повинен бути засвідчений. В якості свідка може виступати будь-яка повнолітня особа, яка має 18, або 19 років (залежно від законів провінції, чи території проживання). Але на цьому ж сайті, Voyage.gc.ca,  рекомендують завірити підпис офіційною особою, яка вповноважена приймати свідчення під присягою (serment), чи офіційні заяви (une déclaration solennelle). Це може бути, наприклад, комісар з присяги (un commissaire à l'assermentation), нотаріус (un notaire public), чи адвокат (un avocat).

     Щоб цей лист виглядав більш офіційно, особливо для українських прикордонників, ми вирішили завірити його в поліцейському відділку. Роздрукували англомовний формуляр, щоб була більша ймовірність, що він буде зрозумілий українській стороні.


Звертатись можна в будь-який відділок провінції, необов'язково за місцем проживання. Ми пішли в найближчий до нас, Poste de quartier 16, який знаходиться у Вердані за адресою 750, rue Willibrord, Montréal, H4G 2T9. Домовлятись про зустріч непотрібно. Повинні прийти обидві особи та дитина (особа, яка надає дозвіл, і та, з ким поїде дитина, це може бути і чужа людина, необов'язково хтось з батьків). Також треба мати при собі документи, які засвідчують ваші особи, та документи на дитину, наприклад, закордонні паспорти, посвідчення про народження дитини. Робиться ця процедура прямо на вході і займає 10 хвилин. Платити не потрібно.






Немає коментарів:

Дописати коментар