Шукати в цьому блозі

неділю, 3 березня 2013 р.

Ріст зарплат станом на грудень 2012

     Статистика Канади опублікувала новий звіт щодо зарплат станом на грудень 2012 року. Він демонструє, що за рік середня канадська зарплата зросла ще на  2.8%, і зараз складає  47 200 $ на рік, або 900 $ на тиждень. Минулого року, згідно цього ж звіту, ці цифри були рівними відповідно 46 000 $ та 883 $.

Зарплатня по галузях

     5 ключових галузей демонструють ріст зарплат, що є більшим, ніж середньоканадський показник. Професіонали (professional), науковці (scientific) та технічні служби (technical services), медицина (health care) та соціальні служби (social assistance), виробництво (manufacturing) - всі вони мали найбільший приріст в 2012 році.

     Середній заробіток серед професіоналів, науковців та техніків в 2012 році виріс на 5.9% до 1 263 $ на тиждень, або приблизно до 65 675 $ на рік. Найбільший ріст відбувся в розважальній сфері (advertising), зв'язках з громадськістю (public relations) та суміжних послугах. А також в  сфері розробки комп ' ютерних систем (computer systems design) та суміжних сервісах, і в правничій сфері (legal services).

     Зарплати в медицині та соціальних службах виросли на 5.1%, відповідно досягнувши рівня 835 $  на тиждень і 43 420 $ на рік. Найбільший ріст серед працівників шпиталів, та серед медсестер та особистих доглядальників.

     У виробництві ріст склав 4.8%, відповідно 1 040 $  на тиждень і 54 000 $ на рік.

     Середній ріст зарплат в громадському управлінні склав 3.3% (1 161 $  на тиждень, 60 000 $ на рік).

     В сферах надання житла (accommodation) та харчування (food services), тижневий заробіток зріс на 2.9%, до 371 $  на тиждень та 19 300 $ на рік. Зростання відбулося за рахунок ресторанів із широким спектром послуг  (full-service restaurants), влаштування подорожуючих (traveller accommodation) та місць для випивки (drinking places).

Регіональні зміни в зарплатні

      Минулого року  Саскачеван зазнав найбільшого росту зарплат. Середній тижневий заробіток зріс на  5% і склав 936 $  на иждень та 48 670 $ на рік. Основні галузі, де відбувся ріст, це медицина та соціальні служби, надання житла та харчування, а також професіонали, науковці та технічний супровід.

     На другому місті Альберта із ростом в 4.2% (з грудня 2011 по грудень 2012 років), та заробітками 1 094 $  на тиждень і 56 880 $ на рік. Рівень прибутків є щонайменше на 17% більшим, ніж у інших провінціях.

     За 12 останніх місяців, найменший ріст був зафіксований в Онтаріо та Квебеку. Їхні показники є меншими за середньоканадський рівень. В Онтаріо ріст склав 2.2 % (919 $  на тиждень і 47 780 $  на рік). В Квебеку відповідно 1.6%, 832 $  та  43 260 $.

     Повний звіт можна подивитись на сайті Stats Can.

    (Стаття взята із сайту  workopolis.com).

5 коментарів:

  1. Дякую, цікаво. Якби я зараз приїхав іммігрантом з України то оселився б у Саскачевані. Раніше я вважав, що правильний вибір Альберта. В принципі обидві провінції найкращі стартові, особливо для українців.

    ВідповістиВидалити
  2. Для мене Альберта є таким собі Донбасом, а я не дуже люблю промислові регіони. Хоча в період розвитку там напевно добре жити.
    А як можна охарактеризувати Саскачеван?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Якщо Альберта це Донбас... ні, Донбасом (початку 20го сторічча)можна з натяжкою назвати район Форт МасМюррі, Конклін - північ Альберти, де все вібрує від великих машин, напливу людей. Від Едмонтону до Саскатуну аграрна Kalyna Country, на південь ковбої, тваринництво з хмарочосами і фінансовими центрами Калгарі посеред цього. Саскачеван... це така собі фермерська земля де знайшли нафту. Тобто нічого урбаністичного ще немає, але з усіх боків спливаються гроші, професінонали і бо зна, що воно буде років через 20-ть. Саме час спробувати свій шанс.

      Видалити
    2. заставляє задумаись ))

      Видалити
  3. Доречі, чому особливо привабливо туди їхати українцям трохи про Калина Кантрі http://uk.wikipedia.org/wiki/Калина Кантрі

    ВідповістиВидалити