Шукати в цьому блозі

суботу, 5 квітня 2014 р.

Електричний автобус

     В Монреалі випробовують стовідсотково електричний атвобус. Говорять, це перша в світі серійна модель електричного автобуса. Наразі в місті курсує тільки один такий автобус, який обслуговує кілька маршрутів в районі Ahuntsic-Cartierville. Виробник чудо-машини - китайська фірма Build Your Dreams (BYD).

     Салон зовсім інший, ніж у звичайних автобусів. Кращий, чи гірший, важко сказати. Нормальний. Те що зразу кидається в очі, а вірніше у вуха, це звук електродвигуна - звук з фільмів про далеке майбутнє. Але майбутнього ще потрібно почекати - перейти повністю на елетродвигуни Транспортне підприємство Монреаля (Société de transport de Montréal, STM) планує тільки з 2025 року.



2 коментарі:

  1. 250 км може проїхати, круто! Цікавий феномен: китайська фірма переносить виробництво в Канаду і Каліфорнію:
    http://en.wikipedia.org/wiki/BYD_electric_bus

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. так, 250 км виглядає круто. Проте можливо, що це наразі тільки запланована дальність. Адже для випробувань обрали тільки один квартал, де побудовано пункт підзарядки.
      Китайська фірма напевно переносить виробництво туди, куди переїхали самі китайці )) В Канаді їх ой як немало...
      Та вся ця задумка з електроавтобусами може і провалитись. Деякі місцеві аналітики, як і деякі політичні партії, говорять, що від них більше проблем, ніж користі і що їх наявність особливо не вплине на ситуацію з забрудненням, а коштують вони дорого. Тому потрібно дочекатись 2025, щоб побачити, до чого це дійде.

      Видалити