Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 1 березня 2013 р.

1 березня

     Нарешті прийшла весна! Але ще до понеділка можливо буде падати сніг, хоча на вулиці майже плюсова температура -  0, +1, +2 градуси. Тому весь сніг перетворюється зразу на болото, як тільки долетить до землі. А вночі, коли температура падає до -5, все це добре примерзає.

     Вже було щось типу потепління, весь сніг з дороги повивозили. Думали, що на цьому зима і  забудеться. Ось ці фото за 13 лютого:


     Прибирання снігу з доріг схоже на військову спецоперацію. Попереду йде працівник  "монреальського ЖЕКу", який говорить зустрічним перехожим, щоб вони були уважними. Одночасно працює багато спеціалізованих машин. З тротуарів сніг розчищає маленький гусеничний трактор, потім два великих трактори (як на фото вгорі), зганяють його ближче до тротуару.



   За ними йде сніговий комбайн (une souffleuse), який перекидає сніг на вантажівку. 


     Слідом тягнуться ще дві-три вантажівки, які замінять передню, коли вона буде заповнена:


     Був сніг - немає снігу. Осоливо на наступний день, коли все що залишилось, підтаяло на сонці. Сніг вивозять кудись на поля, де він ще довго стоїть весною.


     Але зима не збиралась відступати, і через тиждень, 20 лютого знову добряче намело:









     Автомобілі поховались:




     Ось чому краще мати такий навіс, зранку буде менше роботи:

     Дядько полісмен:


     Це той же день, тільки ввечері. Дороги і тротуари розчищені:







     Машини дехто так і не відкопував:


     На наступний день знову трохи притрусило:







     А цей снігопад випав в передостанній день зими. Сніг валив просто стіною. Але так як температура була плюсова, то на землі залишились тільки великі калюжі.





     Зате на наступний день, коли мокрий сніг поналипав на дерева, було дуже красиво:










     На такій красивій ноті вже дуже хочеться попрощатись із зимою. Сніги і -30 це добре, але хочеться вже теплої весни... Якщо "теплої" не виходить, то хоч якої небудь.

2 коментарі: