Шукати в цьому блозі

середу, 21 серпня 2013 р.

Продуктова допомога

     Якщо не вдається знайти роботу, то трохи зекономити на їжі допоможуть організації, які видають продуктові набори. Адреси їхні підкажуть знайомі, або можна просто вбити в Ґуґл aide alimentaire Montréal (або Longueuil), або banque alimentaire і ви отримаєте те, що шукали. Наприклад, так ми знайшли список таких організацій для міста Льонґия: www.macommunaute.ca. Може він і не вичерпний, можливо є й інші.

     Там ми натрапили на організацію Bouffe Pour Tous (Їжа для всіх), яка знаходиться за адресою 911 boul. Roland Therrien, Longueuil, J4J 4L3. Щоб отримувати допомогу, потрібно записатись на зустріч по телефону. Запис коштує близько 10 $ і потім кожного разу потрібно платити 7  $. Роздача продуктів відбувається раз в тиждень. Але вони вимагали якусь довідку з банку про стан наших фінансів...  Тому пішли ми туди тільки один раз, на запис.


     Потім знайомі підказали ще одну адресу в Монреалі. Це організація L'hirondelle (Ластівка), яка має багато сервісів для імігрантів. Наприклад, вони можуть безкоштовно перекласти деякі документи. Також вони проводять інформаційні лекції на різні теми (робота, квартира...). Там, до речі, на той час секретарем працювала одна жінка з України, яка до Канади декілька років прожила в Аргентині.

     Для запису також потрібно подзвонити і призначити зустріч. На зустрічі з вами проведуть бесіду, розкажуть про свої послуги. Потрібно сказати, що хочете отримувати продуктову допомогу. Вам дадуть карточку, з якою кожен тиждень можна буде приходити за продуктами. Кожного разу потрібно платити 1 $. Роздачу проводили не в їхньому офісі, а в підвалі церкви за адресою 4201, av. Papineau. Але продуктові набори були не дуже великими, давали в соновному трохи овочів і хліб.

     Останнє місце, куди я ходив, було в La maisonnée (6865, avenue Christophe-Colomb
Montréal, H2S 2H3
). Процедура така сама: подзвонити, записатись, отримати карточку. За кожний раз потрібно платити 2 $. Роздача проводилась в підвалі церкви за адресою 6510, de Normanville. Крім продуктових наборів, вони, як і  L'hirondelle надають і інші послуги для імігрантів.

     Продуктові набори там були хорошими. Але роздача забирала півдня. Десь на 10 годину ранку потрібно було записатись, простоявши чергу. Потім повернутись десь на 12 годину і, вистоявши іншу чергу, забрати продукти. Але іноді можна було послухати якусь лекцію на імігрантську тематику, заодно потренувати свою французьку.

     Ось фото з однієї такої роздачі:


     Вартість всього не підраховував, приблизно це все коштувало б десь в межах 50 доларів. Звичайно, що тільки цими продуктами не прохарчуєшся, все рівно потрібно щось докупляти, але тим не менше це дозволяє трохи зменшити фінансові витрати.


   

8 коментарів:

  1. Хммм... з одного боку ніби нічого такого - дають, то треба брати... Але невже все так кепсько?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Кепсько, це коли "...не їв три дні, пив одну воду з-під крану." Якщо твої витрати кілька місяців підряд більші за твої доходи, то безкоштовні продукти мінімально, але допоможуть. Все залежить від прибутків сім'ї, не всі заробляють достатньо.

      Видалити
    2. Розумію. В самого було таке, що кілька місяців гроші тільки віднімалися. Тоді було "очко жим-жим". :)

      Видалити
    3. "Те не що не вбиває нас, робить нас сильнішими." ))

      Видалити
  2. А можна одночасно в декількох таких банках продукти отримувати?... ну шоб побільше... :)
    чи у них там якась "єдина база для запобігання зловживань"?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Можна. Це зовсім різні організації. Єдине, що не можна пропускати день роздачі більше 3 разів, інакше викреслять із списку. Але можна передати свою карточку іншій особі, паспортного контролю не проводять.

      Видалити
    2. а за декількох осіб взяти пайок можна?... ;)
      чи тільки "по одному кульку в руки"....
      (не подумайте що я там збираюсь на вісілє таритись... чи, не дай Боже, на перепродаж... :) просто цікавить як ця система працює)

      Видалити
    3. Ні, не можна. Привозять з розрахунку на певну кількість зареєстрованих осіб. Тому кожному видають порцію продуктів залежно від кількості членів сім"ї.

      Видалити