Шукати в цьому блозі

неділю, 17 червня 2012 р.

Venise-en-Québec

В кінці травня їздили в Venise-en-Québec на озеро. Відстань від Монреаля до Квебекської Венеції складає близько 63 км, що займає десь одну годину щоб добратись до цього села. Приїхати туди можна з декількох причин - покупатись на озері, порибалити (в тому числі і зимою), або просто провести час на природі.






Ми приїхали тільки покупатись і позагорати. Цього ж дня повернулись назад в Лонгей. Щоб залишитись надовше можна або десь зупинитись в лісі на кемпінг, або винайняти шале.
Вода в озері дуже натуральна, тому біля берега багато водоростей )). Глибина на нашому пляжі була невелика - від берега потрібно пройти метрів 50, щоб вода була десь до пояса.














Venise-en-Québec - це невелике село в регіоні Монтережі (Montérégie), площею 14 квадратних кілометрів, в якому на 2011 рік проживало 1547 осіб. Розташоване воно на берегах великого озера Шамплен (lac Champlain), а точніше на затоці Місіскуа (la baie Missisquoi) цього озера. Саме по озеру проходить кордон між США та Канадою. Тому якщо пильно вдивлятись в горизонт - побачите американські землі.

Село було засноване 17 грудня 1949 року. Колись раніше, цю територію обслуговувало поштове відділення, яке називалось Venice, оскільки під час весняних паводків поселення нагадувало відому італійську Венецію. Але не сподівайтесь побачити хоч щось схоже на Венецію - нічого такого там немає. Любите спокій, природу, свіже повітря, хочете покупатись і позагорати - то вам туди.

2 коментарі:

  1. Вiтаю з першою туристичною поiздкою! :)
    Мiстечко i озеро на фотках виглядають просто чудово!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую! Було насправді добре відпочивати. Це був наш перший пляж в Квебеку.

    ВідповістиВидалити