Шукати в цьому блозі

четвер, 6 вересня 2012 р.

Werchowynafest

     Минулих вихідних, коли був так званий "long week-end" - після законних заслужених суботи та неділі, вихідним був також понеділок, на честь Дня праці (fête du Travail, який відзначається першого понеділка у вересні), Спілка української молоді (СУМ, Ukrainian Youth Association) організувала щорічний волейбольний турнір, в якому брали участь команди від різних українських громад. Взагалі, волейбол був тільки одним із пунктів програми відпочинку на три дні Werchowynafest, яка загалом виглядала так (подається мовою оригіналу :-) ):

Activities:
VOLLEYBALL TOURNAMENT
ZABAVA: = Saturday Night
SOCCER GAME:
BINGO:
CONCERT:
RAFFLE:
AIRBOUNCERS for kids: = Sunday

     Чому Werchowynafest? Тому що місцем дислокації була одна з осель української громади, яка називається Верховина, і яка знаходиться десь в лісах, по 125 трасі, минаючи містечка Rawdon  та Chertsey.

     Але коронним номером був саме волейбол. Мене взяли в команду "Зустрічі", яка так і називалась "Zustrich 1". Повинна була бути і  "Zustrich 2", але в останній момент забракло гравців. Загалом в турнірі брало участь 11 команд: Boligrafo 15, Andrij Liso, Karpaty, Xrin, Predator, Tanya Dranz, Zustrich 1, Troyanda, Priest Team, Kusiny, Free to Play. Перша гра почалась о 10 годині ранку, а остання - десь о 5 вечора. День був напруженим, ще добряче припікало сонце. Було три волейбольних площадки (посеред галявини, що навкруги оточена височенними красивими соснами!!), дві на траві, та одна на піску. Тож одночсано могло грати шість команд. Грали по часу - по 30 хвилин, через 15 хвилин - зміна полів. Вигравав той, хто набрав більше очків. Тільки в півфіналі та фіналі грали до 25 очків.

     Перед змаганнями я серйозно підготувався, переглянувши перед сном навчальний ролик по YuoTube "Як грати у волейбол?" та перегорнувши книгу "Волейбол для чайників".  Але добре, що інші гравці були більш підготовлені, тому наша команда дуже добре зіграла, вигравши  всі матчі і програвши тільки команді-переможниці цього турніру  Boligrafo 15. В підсумку ми розділили з командою  Priest Team третє та четверте місце, оскільки матча за третє місце не проводилось. Друге місце посіла команда  Troyanda. 

Ось післяматчеве фото нашої команди:



Ще декілька фотомиттєвостей:








         І фото вболівальників:











          Ну і наостанок сосни, ставочок та будиночок в лісі:




     Коли стемнілось, пожарили шашличків, пригостились міцними напоями, заїдаючи смачними наїдками. Добре було. Спорт - це сила. Займайтесь ним.

     Під вечір повернулись в Монреаль, та більшість народу залишились відпочивати на природі. Вже холодає, можливо це остання нагода провести ніч в палатці.

1 коментар:

  1. Бував я там... років 10 тому %) Возив мене туди Павло Ш, авто свого ще не було. Привіт Павлу при нагоді.

    ВідповістиВидалити