Шукати в цьому блозі

четвер, 1 серпня 2013 р.

Téléviseur

     Телевізор почав втрачати напевно свій статус друга сім'ї.  Інтернет як джерело інформації, розваг та прогнозів погоди дуже добре зміг його замістити. Тільки через 8 місяців перебування в Квебеку ми помітили, що в квартирі можливо чогось не вистачає. Деякий час в одному з кутів стояло те, що колись було телевізором. Сусіди переїжджали і залишили свій великий ящик, але показувати які-небудь канали він вже не міг. Тому виконував швидше естетичну місію.

      Справа в тому, що з 31 серпня 2011 року Канада повністю перейшла на цифрове мовлення, тому старі телевізори, які приймали аналоговий сигнал, стали нікому не потрібними (telenumerique.gc.ca).






   
     Один з варіантів - купити цифро-аналоговий перетворювач (un convertisseur numérique-analogique). Тоді цей перетворювач буде конвертувати цифровий сигнал ефіру в аналоговий, зрозумілий для телевізора. Його ціна може коливатися від 30 до 100 доларів. А 100 доларів, це вже третина нового телевізора з плоским екраном. Тому ми вирішили не спасати старий халявний апарат, а купити новий. Дочекались різдв'яних розпродаж і взяли Samsung LED 32" за 350 $. Почитати про різні типи екранів (ACL англ. LCD, DEL англ. LED, Plasma, OLED, 4K) можна на сайті www.francoischarron.com. В цьому телевізорі радує наявність USB-порту - можна вставити флешку з фільмами, фотографіями чи музикою, і все це можна переглядати на великому екрані.

     Кабель вирішили не підключати. На звичайну кімнатну антену у вигляді вусиків (antenne à « oreilles de lapin »), яку я купив на гаражних розпродажах за 1 долар, у нас ловить 7 каналів, чотири з яких франкомовні (Radio-Canada, TVA, Télé-Québec, V-Télé) і три (CBC, CTV, Global ) - англомовні.



8 коментарів:

  1. Sic transit gloria mundi
    Нещодавно ці ящики були для когось мрією, а зараз стоять безхатченки із сумним виглядом...
    Навіть якось їх жалко.

    ВідповістиВидалити
  2. Ще й якою мрією. Час швидко летить, що вчора було розкішшю, сьогодні вже нікому не потрібно. Цікаво, скільки потрібно часу, щоб народ почав викидати на вулицю ай-пади?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. пам'ятаю, як я ходив до сусідів дивитись кольоровий телевізор... :)

      Видалити
    2. Новий Електрон був вершиною бажань. А вживаний Панасонік, то було вже щось надреальне ))

      Видалити
  3. Доречі, може кому треба в Торонто, тошіба 42" з такою самою проблемою. Допоможу навіть в машину погрузити.

    ВідповістиВидалити
  4. Зроби так, як показано на фото - постав на газоні ))
    Я свій не встиг навіть винести, як підійшов якийсь дядько, погрузив на велосипедного возика і повіз кудись. Може якийсь метал там викручують, чи що...

    ВідповістиВидалити
  5. "Один з варіантів - купити аналогово-цифровий перетворювач (un convertisseur numérique-analogique)." - правильно цифро-аналоговий перетворювач :D

    ВідповістиВидалити