Шукати в цьому блозі

суботу, 18 серпня 2012 р.

Здай бляшанки!

     Тепер ми не кидаємо бляшанки (canettes) в сміттєвий бак, чи на вулицю (а на вулицю ніколи і не кидали, це я так сказав...). Ми їх здаємо. Виходить небагато, але природі має бути приємно. В деяких супермаркетах стоять автомати для прийому бляшаних та пластикових пляшок. Причому вони розпізнають "неквебекські" банки і не приймають їх. Якщо я правильно зрозумів, то для цього вони лазером зчитують штрихкод на банці.





     Кидати потрібно у верхню круглу дірку. Якщо автомат не приймає банку, то з нижньої квадратної дірки він вам її поверне. Коли закінчили з бляшанками, потрібно натиснути кнопку, що знаходиться під дисплеєм. Після цього вилізе чек. Цим чеком можна розрахуватись в магазині, в якому знаходяться автомати.


     Скляні пляшки також можна здавати в супермаркетах. Вони, як і бляшанки, коштують по 5 центів за штуку. Тільки скляні здають безпосередньо продавцю за спеціальновідведеним прилавком.

5 коментарів:

  1. Не знаю як в загальному по Україні, але у нас (Львівська обл.) біля мусорних контейнерів поставили спеціальні "клітки", куди можна кидати пластмасові пляшки, з одного боку - це дуже добре нововведення, а з іншого - як валялись по вулиці скляні та пластикові пляшки, так і валяються, особливо після вихідних, коли підростаюче пяне покоління "котиться" з дискотек.

    ВідповістиВидалити
  2. Невиликі гроші, але в першу чергу приємно, що пляшка ґарантовано буде перероблена і тим самим ти зможеш внести свій внесок в збереження довкілля.

    ВідповістиВидалити
  3. ну так. Є куди принести і заробити якусь копійку, чим і займаються люди невеликого достатку. Заодно прибираючи сміття з вулиць.

    ВідповістиВидалити
  4. Я часом пригадую ці апарати в Монреалі. Як хрустять ці баночки.... Чому такого немає в інших провінціях? Може собі бізнес зробити...

    ВідповістиВидалити
  5. а я думав, що такі стоять по всій Канаді... ти бач, який Квебек прогресивний ))

    ВідповістиВидалити