Шукати в цьому блозі

вівторок, 4 грудня 2012 р.

Штраф за парковку

     Це мій шеф  недавно отримав штраф за неправильну парковку. Він говорить, що за рік в середньому він оплачує 10 таких штрафів. А отримати їх дуже просто. Монреаль всипаний дорожніми знаками, які в певних місцях забороняють паркуватись. Причому заборона може діяти тільки в певний час, який вказується на знаку. Тому коли їдеш в машині, в голові потрібно тримати безліч додаткової інформації: який зараз місяць, день тижня та точна година. А потім ще потрібно дуже швидко вирішувати, чи попадаєш ти під заборону.

     Наприклад, наш знак діяв з опів на другу дня до третьої тридцять, тільки по вівторках і тільки в літній період - з 1 квітня по 1 грудня.

   
     Та ще й розміщений був так, що ми його відразу не помітили - на початку вулиці, десь в гілках дерев. Та ще і єдиний такий знак на цій коротенькій вулиці:



     Вже через 15 хвилин, як почав діяти знак, під'їхала красива червона машина із написом Montréal, яка всім підряд порушникам повиписувала такі ж красиві і червоні квитанції. А було десь 5 припаркованих машин. Сума штрафу - 52 долари. Службовці водіїв не шукають - вони під'їжджають, записують номер машини, вбивають в бортовий комп'ютер, який роздруковує квитанцію, яку вони потім кладуть під двірники на лобовому склі. І так далі, поки не залишиться жодного непокараного зловмисника.

     Крім цього, можуть покарати за паркування поблизу пожежного гідранта (une borne-fontaine), від якого потрібно триматись на відстані 5 метрів. А гідрантів таких дуже і дуже багато.



     Також не можна паркуватись за 5 метрів до пожежної частини чи поліцейського відділку, якщо вони знаходяться по вашій стороні, і за 8 метрів, якщо з протилежної.

     Збиранням штрафів та іншими питаннями, що пов'язані із паркуванням, в Монреалі займається спеціальна муніципальна служба Stationnement de Montréal.

Немає коментарів:

Дописати коментар