Шукати в цьому блозі

понеділок, 31 грудня 2012 р.

Рейтинг міст за якістю жіття

      В своєму останньому рейтингу міст за якістю життя, в який входить 221 місто світу, організація Mercer підтвердила, що Ванкувер, Торонто, Отава і Монреаль знову попереду на Північноамериканському континеті.




     Цього року Монреаль опинився на 23 місці, позаду всіх інших канадських міст. "Суворі монреальські зими грають не на користь Монреалю. Ванкувер маю кращу позицію через свій м'який клімат. Потрібно зазначити, що різниця між Торонто, яке займає 15 місце і Монреалем, що посідає 23, не є аж занадто значною, беручи до уваги, що наше дослідження охопило 221 місто", зазначає радник фірми Мерсер, Люк Ляльонд (Luc Lalonde).

     Європейські міста знову домінують в списку. З 10 перших позицій, 8 належить Європі, тоді як єдини "іноземцями" є Окленд в Новій Зеландії (3 місце) та Ванкувер в Канаді (5 місце).

     "Систематично, в сукупності всіх критеріїв, європейські міста показують добрі результати. Вони мають рівновагу у всіх категоріях: громадський транспорт, клімат, безпека...", пояснює пан Ляльонд.

     Якість життя не є визначним критерієм, який притягує іноземних інвесторів. Тому США, які не фігурують на вершині цього рейтингу, залишаються найбільшим північноамериканським ринком для іноземних інвесторів.

     Проте хороша позиція Монреаля в списку може зіграти добру роль у залученні нових іноземних талановитих кадрів, заявляє Крістіан Бернар (Christian Bernard), головний економіст неприбуткової організації Montréal International.

     "Недавно ми були з економічними місіями в Парижі та Барсеслоні. Аргументами, на яких ми наголошували, щоб переконати людей переїхати працювати до нас, були зокрема критерії якості життя. Люди бажають знати, яка якість житла, швидкість транспорту, якість інфраструктури", пояснює пан Бернар, - "Щодо рівня громадського транспорту Монреаль має чим похвалитись".

     "Мерсер цього року також опублікував дослідження інфраструктури і ми бачимо, що Монреаль знаходиться попереду Торонто в цьому плані. Такі проекти, як розвитотк метро, будівництво нового моста Шамплен та розв'язки Тюркот, які полегшать рух транспорту, відзначать протягом наступних років Монреаль з позитивної сторони", говорить пан Бернар.

Список 23 перших міст за якістю життя:
1 - Відень, Австрія (Vienne, Autriche);
2 - Цюрих, Швейцарія (Zurich, Suisse);
3 - Окленд, Нова Зеландія (Auckland, Nouvelle-Zélande);
4 - М'юнхен, Німеччина (Munich, Allemagne);
5 - Ванкувер, Канада (Vancouver, Canada);
6 - Дюсельдорф, Німеччина (Dusseldorf, Allemagne);
7 - Франкфурт, Німеччина (Francfort, Allemagne);
8 - Женева, Швейцарія (Genève, Suisse);
9 - Копенгаген, Данія (Copenhague, Danemark);
10 - Берн, Швейцарія (Berne, Suisse);
11 - Сідней, Австралія (Sydney, Australie);
12 - Амстердам, Нідерланди (Amsterdam, Pays-Bas);
13 - Велінгтон, Нова Зеландія (Wellington, Nouvelle-Zélande);
14 - Отава, Канада (Ottawa, Canada);
15 - Торонто, Канада (Toronto, Canada);
16 - Берлін, Німеччина (Berlin, Allemagne);
17 - Гамбург, Німеччина (Hambourg, Allemagne);
18 - Мельбурн, Австралія (Melbourne, Australie);
19 - Люксембург, Люксембург (Luxembourg, Luxembourg);
20 - Стокгольм,  Швеція (Stockholm, Suède);
21 - Перт, Австралія (Perth, Australie);
22 - Брюсель, Бельгія (Bruxelles, Belgique);
23 - Монреаль, Канада (Montréal, Canada).

....
219 - Порт-о-Пренс, Гаїті (Port-au-Prince, Haïti)
220 - Банґі, Центральноафриканська республіка (Bangui, République Centrafricaine)
221 - Багдад, Ірак (Bagdad, Irak).
(www.lapresse.ca, www.ouest-france.fr)

     Хотів знайти українські міста, але чомусь нічого не можу відкопати... В перших 49 позиціях їх точно немає ( www.mercer.com ).



Також цікаво почитати:
Опитування: найкраща пісня про Монреаль
Монреаль - одне з кращих туристичних міст світу 2013
Монреаль дорожчий за Торонто?
Канада - на четвертому місці
Монреаль - 24 місце в рейтингу найкращих міст світу

1 коментар:

  1. "Коли мене познайомили з паном Лі Беном (Кредитним директором), я виходив на ринок як перший покупець житла. Мої потреби були дещо іншими, і у мене було багато запитань, перш ніж він надіслав мені мій лист попереднього затвердження , він покликав поговорити зі мною про те, що це означає і що може змінитися. Він зробив мене доступним майже будь-якої години за допомогою електронної пошти та текстових повідомлень, був дуже чуйним та обізнаним. Він також дуже прямий, я пояснив йому, якими були мої очікування щодо часу закриття та інших деталей. Він сказав, що виправдає ці очікування, але перевершив їх. Я так швидко закрив ріелтора, і продавець, звичайно, був у захваті від цього. Але як покупець я оцінив, що я пройшов цей процес коротко, але ретельно. Від попереднього затвердження до закриття - подорож була такою безшовною, і я вважаю себе щасливчиком, бо чув історії жахів про Інтернет. Я рекомендую контактну електронну адресу офіцера з питань кредитування Бен Лі: 247officedept@gmail.com & Whatsapp Номер: + 1-989-394-3740 кожному, хто шукає позику на будь-якому ринку. Все оброблялося в електронному вигляді доцільно та надійно.

    ВідповістиВидалити