Шукати в цьому блозі

неділю, 13 січня 2013 р.

Театр "Стожари": "Ніч перед Різдвом"

     Вчора ходив на виставу, поставлену монреальським українським театорм "Стожари" за мотивами твору Миколи Гоголя "Ніч перед Різдвом". Оголошення про подію можна було прочитати на сайті організації "Зустріч":


     Встановленої ціни вхідного квитка не було, платили за власним бажанням. Відбувалося все в будівлі УНО (Українського національного об'єднання), що знаходиться за адресою 5213 rue Hutchison, Montréal, H2V 4B4, відразу на розі  Hutchison та  Fairmount. В цій же будівлі знаходиться організація "Зустріч". Добратися можна зі станції метро зеленої гілки Place des Arts, ще потім пересісти на 80-тий автобус в північному напрямку.




     Будинок знаходиться в самому серці єврейської спільноти, тому дуже часто можна побачити її представників, одягнутих в традиційний одяг і традиційну крислату шапку, з під якої звисають довгі кучеряві пейси.

     Вистава тривала близько півтори години. Час пройшов дуже швидко, нудно не було. Постановка була дуже вдалою і актори порадували своїм творчим хистом. Народні костюми, танці, колядки, декорації, та навіть спецефекти у вигляді снігу та туману - все це створило дуже якісну театральну атмосферу. Всі ролі виконані натурально. Чорт був смішним, дяк - вдаванонабожним, баба Параска і баба Палажка сварились без упину, Солоха була Солохою, цариця була царичною, ну а Оксана, як і належить - красунею на всю Диканьку. Хоча за задумом постановників, актори "Диканьку" замінили "Монреалем", що було дуже вдалою новацією. Також сподобались сцени із колядками, які зробили виставу більш різдв'яною.





     Маленькі колядниці завітали до Оксани:


     А це вже подруги Оксани, які звуть її колядувати разом:


    Ну а де Чорт? А Чорт у Солохи:


     Знову колядники, на цей раз вдома у Солохи, куди зайшов її син Вакула, і де вже сховалися в мішках від зайвих очей Чорт, Дяк, та Чуб, батько Оксани. Ох вже та Солоха...



     Козаки на прийомі у цариці Петембурзької. До речі, оселедець в козака, що справа - зовсім справжній, вирощений власними руками:



     Зрештою, всі отримали своє: Оксана - модні черевички, Вакула - Оксану, колядники - цукерки, Чорт - пішов подалі від нас і поближче до своїх, ну а глядачі - хороший настрій.


     По закінченню було влаштовано солодкий стіл з кавою та чаєм, а також проведено розіграш призів. Я нічого не виграв. Але чай з тортом попив та поїв:

     По закінченню - акторська фотосесія:




     Наступного разу, десь весною, планують поставити "Кайдашеву сім'ю". А також було оголошено про проведення конкурсу "Міс Монреаль - 2012". Тож слідкуйте за новинами на сайті "Зустрічі" і приходьте.

Немає коментарів:

Дописати коментар