Шукати в цьому блозі

вівторок, 28 серпня 2012 р.

Податковий кредит

     В повідомленні Зробити все я писав, що ми заповнювали формуляри для отримання так званого податкового кредиту. З моменту відправлення анкет пройшло три місяці і на початку серпня на банківський рахунок прийшли перші гроші - 130 $. Це з боку федерального уряду (Crédit pour la TPS/TVH). Загалом повинно бути чотири надходження, кожних три місяці.
Хоч 130 $ це небагато, але все рівно приємно. Це трохи більше ніж вартість місячного проїзного і трохи менше, ніж коштує мій велосипед. Але трохи більше ніж ми заплатили за велосипед дружини. Крім того, ці гроші можуть покрити витрати на мобільний, за який на двох за місяць ми платимо 50 $. Трохи інтернету, декілька ящиків пива, кава в Tim Hortons, путін (той, що можна їсти, вірніше, та, яку можна їсти. жіночого роду все таки)... Щось там ще... Одним словом, щиро вдячні тобі, канадський уряде, за теплу підтримку. І ще, чекаємо відповідного жесту від квебекців, впевнені, вони також хороші хлопці.

5 коментарів:

  1. В двох словах, про що цей кредит? Хто має право і як повертається? Звісно,я можу зараз копнути в гуглі :) але українською може бути корисно іншим.

    ВідповістиВидалити
  2. по-перше, на нього можуть подавати всі новоприбулі, відразу по приїзду. Тоді потрібно вписати свій дохід за останні один або два роки в Україні.
    по-друге, кожного року при заповненні податкової декларації також можна просити на повернення податків. Сума кредиту буде залежати від доходів індивідуума.
    Хоч це і називається "кредитом", віддавати його не потрібно. Це свого роду матеріальна допомога.

    ВідповістиВидалити
  3. Таким чином програма повернення податків працює. А щодо повернення грошей за вивчення французьскої?

    ВідповістиВидалити
  4. Десь місяць назад знайомій з Одеси відмовили, сказали, що одеського "Альянс франсез" немає в списку організацій, студентам яких повертають гроші. А його там дійсно немає, я перевіряв.

    ВідповістиВидалити