Шукати в цьому блозі

суботу, 11 серпня 2012 р.

PILI

     Нарешті отримали запрошення на курси французької мови PILI - Programme d’intégration linguistique pour les immigrants. Це безкоштовні курси, розроблені урядом спеціально для імігрантів і за які ще вам будуть платити 115$ в тиждень.



     Для початку потрібно подати заявку. Це можна зробити в он-лайні. Але все рівно вони просять поштою вислати копію Confirmation de résidence permanente. Записались ми 30 квітня. Потім на е-мейл (5 травня) приходить запрошення пройти оцінку рівня. В листі вказується дата (14 травня) і просять роздрукувати і принести з собою лист-запрошення. Оцінка проводилась в офісі Immigration-Québec. Працівник задавав різні питання, потім попросив написати письмовий твір у вигляді листа для друга, в якому розповідаєш якусь подію. В результаті в той же день нам обом сказали, що ми будемо зараховані на рівень avancé, це останній рівень. Ну і, нарешті, 11 липня прийшов лист з підтвердженням нашої участі в програмі і інформацією де і коли будуть проводитись курси. Лист прийшов і на електронку, і чомусь звичайною поштою. Також для отримання стипендії потрібно заповнити і відправити вказані анкети та копію соціального номера. 25 липня прийшло підтвердження про виплату нам стипендій.

     Курси будуть проходити в Лонґий, в сежепі  Cégep St-Jean-sur-Richelieu-Brossard (PS коледжами прийнято називати приватні заклади, а сежепами - державні). Почнуться вони 29 серпня і будуть тривати до 7 листопада, трохи більше двох місяців.  Заняття будуть проводитись 5 днів на тиждень, по 6 годин в день, починаючи з 8.30 ранку.

1 коментар: