Шукати в цьому блозі

суботу, 29 вересня 2012 р.

Будиночки-хатиночки

     Довго збирався написати цю статтю, але остаточно вирішив, коли побачив цей невеликий замок, такий собі neo-chateau, який знаходиться на острові Бізар (l'île Bizard).


     Це район для заможних, тому такі замки є типовими для острова. Не дивлячись на маленькі розміри острова, тут є щонайменше три поля для гольфу. Є також квартали з (відносно) більш доступним житлом, для новоявлених буржуа, але загалом на острові живуть власники таких хатинок:



      Самі будинки знаходяться на великих земельних ділянках, засаджених деревами. Найшикарніше виглядають помістя, що розташовані на березі річки. На острові дуже тихо, сюди цікаво буде прийти на екскурсію. Заборів, як таких, немає, тому можна роздивитися все в деталях.

     В Лавалі також є багаті квартали. Одні назви вулиць чого коштують: Avenue des Gouverneurs,  Avenue des Aristocrates,  Rue du Consul, Rue de la Princesse, Avenue des Ambassadeurs, Rue du Sénateur... За чутками, в цьому кварталі живуть в основному італійці:


     Ось типовий замок на цих вулицях:



     Ще один закуток, де живуть люди з достатком ми відшукали в нашому Льонґиї. Цей квартал знаходиться біля гольф-поля Country Club Of  Montreal Inc.


     Тут також дуже тихо. На вулиці практично нікого не зустріли. Обабіч стоять маленькі красиві будинки, огорож немає. Ніхто ні від кого не ховається:


     Кожному члену сім"ї - своя машина:





          Далі будуть будинки, що знаходяться в менш багатих кварталах міста Льонґий. Господарі люблять білий колір - будинок, огорожа, авто. Можливо навіть кіт чи собака - все має бути білим:


     Мені подобаються будинки, що обшиті каменем. Виглядає більш надійно. Але не забуваємо, що це тільки ззовні, всередині він все рівно зроблений з дерева. На фото - два входи. Швидше за все тут живе дві сім"ї.


     Будиночок маленький, але двір шикарний - зелений газон, декоративні деревця, маленький фонтанчик. До речі, огорожа з кущів називається la haie.


      Це також дуже стильно - будинок повністю обшитий старими дошками:

 
     Або такий варіант в жовтому дереві:
   


Білі стіни, ве інше має бути червоним - дах, вікна двері, автомобіль. Собаки червоними бувають?


     Червоні двері - мені подобається:


     Дерево на ґанку та сходах ще свіже, недавно зроблене.


     Маленький будиночок з ґанком:


     Багато зелені, красивий газон, будиночок з каміном. Не у всіх будинках є гаражі, машини залишають просто під хатою, на майданчику з бруківки чи асфальту:


     Великий типовий будинок для однієї сім"ї:

   

     А це уже більш стандартне кондо на дві, або більше, квартири. Таких багато в місті:


   
    Це новіші проекти, які я бачив і в Льонґиї, і в Монреалі, і в Лавалі:


     І такі будиночки для людей із середнім достатком. Єдине, що мені не подобається - обшивка з алюмінію.

        
     На задньому дворику можна розмістити невеликий зовнішній басейн (la piscine hors-terre):



      Що ж до Монреаля, то його візитівкою є двох-, трьохповерхові будинки із зовнішніми гвинтовими металевими сходами та балкончиками.









     Побільше кольору!


     І під кінець, наш будинок вночі, бо вдень він не такий красивий ))



Схоже за тематикою:
Фото двориків

8 коментарів:

  1. Це ви вже собі шоб купити придивляєтесь? :))
    Коли гуляв віртуальними вулицями у Google Maps або дивився з висоти пташиного польоту у Bing Maps на Монреаль та banlieux, мені здалося, вони виділяються поміж інших міст Канади та Америки саме різноманіттям житлових будинків. Як мені здалося в інший містах, особливо в США, вони всі більш однакові.
    Кось читав у Journal de Montreal про будинок Селін Діон, його називають найдорожчим маєтком у регіоні Монреаля. Але його так просто не побачити - він займає окремий острів на на в'їзди високий паркан.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. До свого будинку ще далеко, але дивитись на чужі ніхто не забороняє ))
      Тут також будують одностроями. Можна прийти на якусь вулицю де всі нові будинки будуть одинаковими. Так економлять на дизайні нових проектів. Але тим не менше є багато різних моделей і загалом є на що дивитись. Особливо в більш старих багатих кварталах.
      Минулого року по ТБ показували цілий цикл передач з будинку Селін Діон, це було типу її шоу, чи щось таке. Будинок у неї дійсно шикарний, більше схоже на великий палац з фонтанами, басейнами і т.п.

      Видалити
  2. Красиві будинки, у мому рідному місті в 25К населленя є схожі, за містом, звичайно не такі як перше ваше фото, але є такі що з першої трійки фотографій. Трохи дивно було дивитись на ці фото і розуміти, що недалеко від мене є щось схоже, тому як, я думаю, достаток моїх "сусідів" у рази менший ніж у Квебекуа, домівки котрих ви фотографували. Хоча мені треба признатись, що то будинки місцевих депутатів та власників магазинів, тому як інших джерел та видів бізнесів у мому місті немає, хоча зараз не про це :)
    Гарні фото! До речі, чим фотографуєте?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ціна маленького будиночка десь 150 - 200 тисяч. А того, що на першій фотографії - десь +/- 1 млн.
      Депутат може завезти "чорних" будматеріалів, найняти дешеву роб. силу, і такий же будинок, як в Монреалі він побудує в 10 разів дешевше. Тут ще потрібно оплатити вартість архітекторського проекту та інші дозволи...
      А фотографую звичайною мильницею Sony Cyber-Shot на 7.2 мегапікселів.

      Видалити
    2. Доречі, на рахунок проекту будинку - у селі, що недалеко від мене, заарештували сільського голову два роки тому, тому що він хотів хабаря за підпис на дозвіл на будову будинку, будинку місцевого наближеного до депутата :) Гризуться вже між собою.

      Видалити
  3. P.S. Чи можете ви вимкнути "капчу" для коментування ваших записів? Дуже тяжко, деколи, зрозуміти що на них зображено, в результаті потрібно декілька разів вводити ці комбінації беззмістовних знаків.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. здається, що вимкнув. Перевірте. Якщо ні - скажіть, пошукаю, де це зробити. Бо щось прямого налаштування для вимкнення не знайшов...

      Видалити