Шукати в цьому блозі

неділю, 7 жовтня 2012 р.

SAAQ. Частина 3: Je l'ai réussi!!!

     Цієї середи була друга спроба здати теоретичний екзамен на водійські права. Пройшло трохи нервових 28 днів від першої здачі. Знову почитав правила в Guide de la route, пройшов он-лайн тести...

     Записався на здачу поближче додому, в Лонґийський відділ SAAQ, що знаходиться за адресою Place Désormeaux, 2877 chemin Chambly, local 50, J4L 1M8.


     За цією адресою розміщений великий торгівельний комплекс, всередині якого знаходиться офіс SAAQ.



     Найкраще заходити із центрального входу, так як показано стрілочкою на фото вгорі, тоді їхнє приміщення буде знаходитись зправа, зразу за відділенням місцевого Centre local d'emploi, яке також тут є.

     Екзамен був призначений на 9.50. Прийшов я десь о дев"ятій, а працювати вони починали в 9.30. Тож перед початком роботи перед їхніми дверима вже вишикувалась черга, а ще через 30 хвилин після мого приходу довжина черги подвоїлась.


     Але одразу після відкриття черга швидко просувалась. Порядок роботи як і в Монреалі: дійшов до віконця прийому, тут показую отриману поштою картку Carte d'identification pour examen de la SAAQ, отримую свій номерок, сідаю на крісла і чекаю появи номерка на дисплеї. Потім підходжу до вказаного на дисплеї столика, сплачую 10.40 $ за екзамен (можна платити карткою) і знову чекаю своєї черги, на цей раз вже щоб зайти в екзаменаційну залу. Оскільки минулого разу я здав перші дві частини, то тепер треба було перездати тільки третю. На всякий випадок взяв з собою паперовий словник. При вході в аудиторію його потрібно показати працівнику.

     Потім все пройшло дуже швидко - відповів на першу дюжину питань (всього потрібно дати 24 правильних відповіді з 32 питань, максимальна кількість допустимих помилок - 8) і зробив всього одну помилку.  Трохи відпочив, заспокоївся. Спішити не потрібно. Третього разу не хочеться. Пішла друга половина запитань. Було декілька запитань, які я проходив в Монреалі. Загалом було менше запитань з картинками, де потрібно вказати найбільші фактори небезпеки, вони бувають дуже підступними. Саме на них я і зробив в кінці ще три помилки підряд, після чого ще раз зупинився, глибоко вдихнув. Сконцентрував всю свою інтелектуальну міць, сверлю поглядом монітор... Питання номер 29... пальці вагаються, не знають куди краще тицьнути, який варіант обрати... два відсіяв, залишаються ще дві можливих відповіді... одинаково "правильних"... що робити?.. залишилось не так багато запитань, а я ще такий молодий! Та зрештою все зваживши, роблю вибір і... так!!! Це воно! Перемога!  Розбиваю монітор, ламаю стілець, б"ю інструтора в пику... Радості немає меж. Та насправді, впевнено і з великим задоволенням підходжу до інструктора, забираю якийсь листок із штрихкодом і йду знову чекати своєї черги.

     На практичний екзамен ще не записуюсь, бо потрібно взяти уроки з водіння. Взагалі, від моменту здачі теоретичного екзамену, практичний потрібно здати протягом 3 років. Єдине, що з українськими правами можна їздити тільки півроку, а потім, щоб наприклад вчитись водити машину з інструктором, потрібно купити собі учнівські права, які будуть коштувати близько 55 $.
   
   

SAAQ. Частина 3: Je l'ai réussi!!!
SAAQ. Частина 2: Неостання.
SAAQ. Частина 1: Запис на здачу теоретичного екзамена.
Завантажити книжку Guide de la route
Завантажити книжку Conduire un vehicule de promenade

5 коментарів:

  1. Це перемога!!! Мої привітання, незабудь попередити коли почнеш їздити містом ;) ;) ;)

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую!
    Коли почну їздити містом, ото вже буде справжня перемога ))

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую! Залишилось здати практику...

    ВідповістиВидалити
  4. "Коли мене познайомили з паном Лі Беном (Кредитним директором), я виходив на ринок як перший покупець житла. Мої потреби були дещо іншими, і у мене було багато запитань, перш ніж він надіслав мені мій лист попереднього затвердження , він покликав поговорити зі мною про те, що це означає і що може змінитися. Він зробив мене доступним майже будь-якої години за допомогою електронної пошти та текстових повідомлень, був дуже чуйним та обізнаним. Він також дуже прямий, я пояснив йому, якими були мої очікування щодо часу закриття та інших деталей. Він сказав, що виправдає ці очікування, але перевершив їх. Я так швидко закрив ріелтора, і продавець, звичайно, був у захваті від цього. Але як покупець я оцінив, що я пройшов цей процес коротко, але ретельно. Від попереднього затвердження до закриття - подорож була такою безшовною, і я вважаю себе щасливчиком, бо чув історії жахів про Інтернет. Я рекомендую контактну електронну адресу офіцера з питань кредитування Бен Лі: 247officedept@gmail.com & Whatsapp Номер: + 1-989-394-3740 кожному, хто шукає позику на будь-якому ринку. Все оброблялося в електронному вигляді доцільно та надійно.

    ВідповістиВидалити