Шукати в цьому блозі

неділю, 4 листопада 2012 р.

Скоро зима

     Скоро зима, а з наближенням холодної пори року навколо можна помітити деякі зміни. Найбільш очевидне - з дерев опало листя. Листя тут дуже багато. І не тільки в парках, а і на вулицях, подвір"ях. Господарі збирають його в мішки і виставляють біля дороги, щоб забрав сміттєвоз:






 
      Громадські басейни закрили давно, ще в кінці серпня:


     Сніг - це можливість заробити. Тому фірми із прибирання снігу вже роблять собі рекламу, розставляючи при вході в двори стовпчики, на яких записані їхні номери телефонів:




     Ще один передвісник зими - в дворах, або перед в"їздами в гаражі ставлять навіси для машин (l'abri d'auto). Їх ставлять для того, щоб сніг не загромаджував вхід до гаражу і зранку можна було спокійно виїхати. Навіс складається із алюмінієвого каркасу, на який натягнута якась тканина. Знизу каркас утримують бетонні противаги:




  
     Про l'abri d'auto було навіть питання при здачі теоретичного екзамену на водійські права. Стосувалось воно правильного паркування машини - потрібно залишати її задньою частиною на вулицю, щоб при розігріві двигуна вихлопні гази не збирались під навісом і ви там не вчаділи:





     Напевно, сніг випаде тоді, коли повністю зав"яне остання троянда, яке все ще випромінює червоні барви минаючої осені:




2 коментарі:

  1. Трохи сумний - напевно впливає осінь, але цікавий пост. Особливо цікавим є назви на французькій, такі як l'abri d'auto.

    ВідповістиВидалити
  2. То просто почитав новини про українські вибори, то посумнішав ...
    Ці l'abri d'auto і реклами фірм по прибиранню сніга - зразу кинулись в очі. Є вулиці, де такі палатки стоять в кожному дворі. Є ще фірми по прибииранню листя, яке опало. Але їхню роботу не сфотографував.

    ВідповістиВидалити