Шукати в цьому блозі

суботу, 8 грудня 2012 р.

Розклад сесій на отримання CSQ

      На сайті Міністерства іміграції Квебека з'явився розклад проведення сесій з листопада 2012 до березня 2013 року. В Києві запланова всього одна сесія, що буде тривати з вівторка 5 березня до суботи 16 березня 2013 року. Але минулі роки по суботам інтерв'ю не проводили, тому напевно закінчиться вона ще 15 березня, в п'ятницю. В загальному сесія буде тривати всього 9 днів.

     Якщо ж порахувати загальну кількість тривалості сесій в днях по регіонах, то отримаємо таку картину:

Африка (Маврикій, Камерун, Кот д'Івуар)      -      80 днів;
Північна Америка (США) - дві сесії, але дати ще не встановлені;
Латинська Америка (Куба, Колумбія, Мексика, Венесуела, Гаїті, Бразилія)      -      151 день;
Азія (Гон-Конг)      -       19 днів + ще одна сесія;
Східна Європа (Румунія, Молдова, Росія, Україна, Болгарія) - 81 день;
Західна Європа (Франція, Бельгія)      -      155 днів;
Магреб (Туніс, Мароко)      -      120 днів;
Середній Схід (Єгипет, Туреччина)      -      169 днів.

     Більш детально по Східній Європі:
Румунія - 30 днів;
Молдова - 13 днів;
Росія - 15 днів;
Україна - 9 днів;
Болгарія - 14 днів.



     Для Франції в їхніх даних наведені декілька сесій, дати проведення яких перетинаються між собою. Тому невідомо, скільки днів загалом вони триватимуть насправді. Я просто просумував всі дні, але їх може бути і менше.

     Навіть чомусь Китайців перестали брати. Найбільший приорітет віддано арабському та африканському світу, які разом отримали 369 днів із 775 (47 %). Крім того, багато їхніх представників будуть повторно мігрувати із країн Західної Європи, що ще більше збільшує їх присутність в Квебеку.

     Другий за величиною потік походить із Латинської Америки - 151 день із 775 (19 %). Це відчувається, почути іспанську мову на вулицях іноді можна частіше, ніж французьку, чи англійську.

     Ну і зі Східної Європи вирішили відібрати приблизно стільки ж претендентів, скільки і з  Африки, що складає близько 10 % від загальної кількості днів. В Україні буде найкоротша сесія - 9 днів (1 %). До прикладу, приблизно така ж тривалість сесій буде на Кубі (15 днів), у Венесуелі (10 днів), на Гаїті (11 днів).

6 коментарів:

  1. В 2012 було дві сесії, то може і в 2013 буде ще друга...

    ВідповістиВидалити
  2. Я дуже на це сподіваюсь, але всяко може бути і сподіватись що Монреаль вийде на темп 2009 року вже немає надії. Залишається лише мріяти, що сесії і далі будуть, нехай вже і такі короткі, головне щоб регулярні.
    На "Квебекському кафе" он лист пишуть до іміграційного бюро, можливо щось і зміниться.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Читав про лист. Як на мене, він нічого не змінить, особливо якщо його відішлють в такому вигляді, як він був - криво написаний і на декілька сторінок. Квебек працює згідно встановлених планів на рік і просто не може робити більше сесій, якщо на них не виділено грошей. Крім загального плану, є також план по континентах, який і відображається в запланованих сесіях.
      Я думаю, що зрештою все буде добре, тільки можливо трохи довше, ніж було до 2010 року.

      Видалити
  3. І я так вважаю.
    Проблема не в кількості сесій, а в кількості людей у черзі. Гадаю, якби вони не вивісили на сайті імміграції інформацію про введення правила про обовязковий сертифікат, то така черга не сформувалася б. Ну нічого, буду чекати, якраз час для ля Франсе.

    ВідповістиВидалити
  4. Хм...власна попровка - повідомлення про результат тесту із знання французської мови, звичайно ж.

    ВідповістиВидалити