Шукати в цьому блозі

суботу, 19 січня 2013 р.

Пральна машинка

     В нашому будинку немає можливості поставити індивідуальну пральну машинку. Тому в підвалі встановлені машинки та сушилки для спільного користування мешканцями будинку. Одне прання коштує 1.75 $. Сушка коштує ще так само. Але ми нею не користуємось, одяг виходить не дуже мокрим, висихає і в квартирі. Якщо немає копійок, то можна розміняти в хазяїна.

     Ось вони: дві пралки - зліва (фірми Speed Queen), та дві сушки - справа (фірми Whirlpool).


     На кришці, та під нею подана інструкція, як правильно користуватись машинкою:
- додати миючий засіб;
- завантажити одяг;
- вибрати швидкість та програму прання;
- закрити кришку, інакше апарат не буде працювати;
- ввести монети;
- по закінченню світлові індикатори погаснуть.






     Ось пристрій, куди потрібно вставляти монети - три по 25 центів та одну однодоларову. Над щілинами підписані номінали монет, які туди можна покласти:


      Тепер потрібно  підставку з монетами заштовхнути  всередину. Якщо вона потім автоматично не вийшла повністю назовні, то потрібно її витягнути самому, інакше машинка не почне працювати. Коли вона активується, то почуєте шум води, що набирається.

     Кнопки для вибору режимів:


     Є всього дві швидкості, та три типи прання: холодна (froide), тепла (tiède) та гаряча (chaude) вода.

Це сушка:



     Одяг туди-назад переносимо в таких синіх сумках з IKEA:


     Час, потрібний на прання - 30 хвилин. Його якість - швидше погана, ніж хороша. Тому наступну квартиру будемо шукати із можливістю встановлення своєї машинки. Для цього в анонсах про оренду помешкань повинно писати  Entrée laveuse/sécheuse, що значить, що в квартирі є входи під машинку та сушку. Але це не значить, що вам її здадуть разом з ними. Скоріше за все, квартира буде повністю пуста і всю техніку потрібно закупити самому.

3 коментарі:

  1. Така само торбина для білизни і у нас)))
    Ми сплачуємо спеціальною карткою, яку видали при заселенні. Поповнити її можно за допомогою пристрою безпосередньо в пральні.
    Прання коштує 2,25 а сушка - 1,75. Апарати нещодавно замінили на нові, з сенсорним управлінням. Якість що прання, що сушіння - відмінна. Нас влаштовує.

    ВідповістиВидалити
  2. Вам повезло, у вас нові машинки. Наші напевно просто зносилися. Буває, що одяг дістаєш разом із плямами, яких ти сподівався позбутись )) Постільну білизну ми ще попередньо замочуємо, і тільки потім вкидаємо в машинку.

    ВідповістиВидалити
  3. Ой, памятаю такі. Мою білизну, коли я про її забував, любязно викладали зверху. Чаоом викладав я.

    ВідповістиВидалити