Шукати в цьому блозі

неділю, 4 листопада 2012 р.

Неправильна медична картка

     Чекали на свої медичні картки, як і належить три місяці. Їх в Квебеку називають la carte soleil, оскільки на пластику зображене сонце:




     Прийшли карточки звичайною канадською поштою. Ми обрадувались - ми стали ще на один крок більш схожими на місцевих аборигенів. Адже на карточці є фото, зразок підпису - це один з документів, що засвідчує вашу особистість. Та мені не пощастило - мій підпис виявився спотвореним, схоже на помилку при скануванні, бо замість підпису було відтворено якийсь зиґзаґ. Недовго думаючи, вирішив подзвонити в Управління з медичного страхування (La Régie de l'assurance maladie du Québec, RAMQ), уточнити, що потрібно робити, чи може і так буде нормально?  Дівчина вислухала, запитала, чи немає інших помилок, і сказала, що вона розбереться в цьому випадку і передзвонить, щоб повідомити про рішення.

     Таки передзвонила, але спочатку десь через два тижні. Я якраз був на курсах, тому дзвінок не побачив, бачив тільки, що номер належить Управлінню. Потім якось забігався і сам так і не передзвонив. Пройшло ще десь три тижні, поки мені повторно подзвонили. На цей раз я відповів. Мені сказали, що картку потрібно поміняти і що це буде безкоштовно, оскільки це їхня "технічна помилка".  То ж ще десь через тиждень я прийшов в Управління в Монреалі (425, boulevard de Maisonneuve Ouest, 3e étage, bureau 300, H3A 3G5), це те ж місце, де всі замовляють цю карточку. Вистояв загальну чергу (як завжди людно), в приймальній пояснив свою проблему, вони подивились моє досьє в комп"ютері, де це також було зазначено. Кудись подзвонили, знову все між собою обговорили, після чого мені дали номерок і сказали чекати своєї черги. Далі вся процедура така ж, як і в перший раз: черга - службовець - черга - фотографія - і до побачення.

     Обіцяли вислати через тиждень - так і зробили. Тепер стару картку можна розрізати і викинути. Ось така історія. Хоч і зайняла багато часу, але ніякого осаду від спілкування із державним апаратом не має: є проблема - є рішення.

     Між іншим, 1 листопада 2010 року виповнилося 40 років  системі медичного страхування Квебека.

6 коментарів:

  1. А що ви тільки 3 місяці тут? мені здавалось більше

    ВідповістиВидалити
  2. трохи більше 6 місяців. Просто тільки тепер написав про цей випадок.

    ВідповістиВидалити
  3. В Канаді у місцевих теж немає посвідчень, тіки права чи ця картка?

    ВідповістиВидалити
  4. Постійні мешканці мають ще Картку постійного мешканця (Carte de résident permanent), де також є фотографія. А як щодо громадян Канади - не в курсі, чи є якесь посвідчення. Точно є ще закордонний паспорт, а от щодо внутрішнього посвідчення - не знаю.

    ВідповістиВидалити
  5. А, ну швидше за все нема, як у США та Британії. Чого питаю, бо свою картку страхування я сам підписую, тобто проблеми кудись їхати і сканувати підпис немає. Але з іншого боку, це тому, шо вона і не є посвідченням, на відміну від водійських прав чи картки резидента (її дають і постійним, і тимчасовим мешканцям).

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. є ще якась картка громадянина Канади. Страхова карточка оформляється кожного року нова. Але тим не менше, вона приймається як посвідчення особи.

      Видалити