Шукати в цьому блозі

вівторок, 3 липня 2012 р.

Монреаль - 24 місце в рейтингу найкращих міст світу

В новому випуску британського журналу Monocle квебекський метрополіс Монреаль зайняв 24 місце в рейтингу міст за якістю життя. Отримавши минулого року 19 позицію, Монреаль трохи "здав", але залишився в рейтингу TOP 25: Quality of life, спокусивши суддів журналу своєї радістю життя, невеликою вартістю проживання та відкритістю своїх мешканців (sympatico.ca).



Інше канадське місто, Ванкувер, випередило Монреаль і зайняло 14 місце. Більше в цьому списку немає ані канадських, ані американських міст, окрім правда Гонолулу, що посіло 11 місце.

Для складення рейтингу, редакція брала до уваги мережу громадського транспорту, громадську інфраструктуру, рівень злочинності, культурне життя та... кількість сонячних днів!

Журнал підкреслює парадокси Монреаля. В місті можливо купити гарячий пончик посеред ночі, але важко отримати зустріч із лікарем. Легко отримати шлюб гомосексуальним парам, але набагато важче ніж деінде в Канаді знайти роботу кваліфікованим імігрантам.

Часопис нарікає на велику кількість автівок на вулицях, але сказав добре слово про колективну веломмережу Bixi. Під кінець, Monocle запитує себе, коли Монреаль, який має багато якісних архітектурних споруд, нарешті збудує знаковий шедевр?

Очолює рейтинг четвірка європейських міст. Перше місце зайняло Хельсінкі, і за ним Цюрих, Копенгаген та М"юнхен (businessinsider.com).

Немає коментарів:

Дописати коментар