Шукати в цьому блозі

суботу, 28 липня 2012 р.

Longueuillois et longueuilloise à Londres

     З нашої невеликої Лонґийської агломерації, в якій проживає 402 953 мешканця (станом на 2011), в складі канадської олімпійської команди виступатиме 4 чоловік, і ще одна учасниця захищатиме кольори Франції.

     Почнемо з представниці міста Сен-Ламбер, Емілі Ейман (Émilie Heymans) - синхронні та одиночні стрибки в воду з триметрового трампліну:



    В кар"єрі спортсменки це будуть уже четверті олімпійські ігри. На попередніх трьох вона вже отримувала нагороди: бронза за синхронні стрибки в 2000 та 2004, і срібло в одиночних стрибках з 10-ти метрів в 2008. Також отримала золото на Міжнародному чемпіонаті в 2003.  Тому на цих змаганнях вона може стати єдиною стрибункою, яка має 4 медалі на чотирьох іграх підряд (www.lapresse.ca). Побажаємо їй успіхів! Парні змагання заплановані на 29 липня, та соло на 3, 4 і 5 серпня.

     Сержіо Песоа (Sergio Pessoa) з м. Бросар - дзюдо в категорії до 60 кг. 


     Це будуть його перші олімпійські ігри. В далекому 1988 батько Серджіо, якого також звати Сержіо Песоа, виступав на олімпійських іграх в Сеулі, захищаючи кольори Бразилії. Зараз він є тренером збірної Канади з дзюдо (Entraîneurs du Canada). Змагання відбудуться в перший же день - 28 липня.

    Перші олімпійські ігри для Хлое Ісаак (Chloé Isaac), м. Бросар - синхронне плавання.


     Команда із синхронного плавання намагатиметься здобути призове місце використовуючи тематику цирку та музику з Cirque du Soleil. Змагання проведуть 9 і 10 серпня.

     Марі-Ев Бошимен-Надо (Marie-Ève Beauchemin-Nadeau), тренується в Бросарі - важка атлетика в категорії до 69 кг. 


     Марі-Ев залишається реалісткою і бажає потрапити в п"ятірку найкращих в Лондоні. Дівчина вже встановила два Канадських рекорди та отримала срібло на Іграх Британської співдружності націй в 2010 (Jeux de Commonwealth). Змагання відбудуться 1 серпня.

     І нарешті уродженка Лонґия Марлен Арнуа (Marlène Harnois), яка на змаганнях буде представляти збірну Франції з теквондо в категорії до 57 кг.


     Марлен налаштована рішуче і не бажає  отримати нічого іншого, крім золота. А вона вже була двічі чемпіонкою Європи та отримала бронзу на міжнародному чемпіонаті в 2011. Марлен вийде на татамі 9 серпня.
     

Немає коментарів:

Дописати коментар