Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 27 липня 2012 р.

Les piscines extérieures

     Коли на вулиці +30 і вище, то наявність поблизу відкритого безкоштовного басейну піднімає рівень привабливості вашого кварталу в рази. Нам з цим дуже повезло - найближчий басейн знаходиться в кількох метрах від нашого будинку, в парку Баріто (Parc Bariteau). Басейн розділений на дві частини - глибоку і мілку, для дітей. Також для зовсім малих дітей є окремий басейн меншого розміру, який називається la pataugeoire, або просто la patau. Взагалі такі басейни є частиною відпочинкового комплексу, де можуть також знаходитись футбольне поле, баскетбольний майданчик, тенісний корт, місце для гри в петанк (який є тут дуже популярним), дитячий майданчик. Зимою тут також заливають катки. 

   Далі фото з басейну, що в парку Армана Расіко (parc Armand-Racicot, 735, rue Saint-Jean):





     Біля басейнів обов"язково сидять рятівники, троє-четверо чоловік (на фото - на задньому плані, на високому стільчику під зонтиком):


Справа від великого басейну обгороджений маленький для дітей:


Поруч - дитячий майданчик з водними бризкалками:
   
     А також поле для гри в петанк. Якраз грають двоє завзятих професіоналів (в тридцятиградусну жару):


     Майданчик довкола басейну залитий бетоном, на якому всі загорають:




     Перед тим як зайти в басейн, обов"язково потрібно прийняти душ.

     Список всіх громадських басейнів можна знайти на сайті міста, в нашому випадку на сайті міста Лонґий. Крім безкоштовних, також є і платні басейни, як відкриті, так і закриті. Наприклад, на муніципальний басейн Олімпія (piscine Olympia, 670, rue Darveau, J4L 4K3) вхід для дорослого буде коштувати 2,50 $. Можна також купити річний абонемент за 38,00 $. Список закритих муніципальних басейнів м. Лонґий ось тут.

     Крім муніципальних басейнів, є ще басейни, що керуються меріями внутрішніх міст. Їхні адреси також знаходяться на міських сайтах (наприклад, на сайті міста Сен-Ламбер, La Ville de Saint-Lambert) . Вони в основному платні. Для резидентів менша ціна, а для "чужих" - більша. Наприклад, для басейну міста Сен-Ламберт, що знаходиться в парку Водного кналу (Parc de la Voie maritime, 430, rue Riverside, J4P 3P7), для резидентів - 3,00 $, для нерезидентів - 4,50 $.

Немає коментарів:

Дописати коментар