Шукати в цьому блозі

суботу, 28 липня 2012 р.

Канада - на четвертому місці

     В новому Глобальному рейтингу миролюбності (Global Peace Index, GPI), який щорічно складається неприбутковою організацією Інститут економіки та миру (Institute for Economics and Peace, IEP), Канада посіла четверте місце. В порівнянні з минулим роком, коли країна займала 8 позицію, ситуація значно покращилась. Це викликане в першу чергу скороченям військової присутності за кордоном, та підтриманням спокійного середовища вдома (www.migrationexpert.ca).


   Перше місце посіла Ісландія, за якою ідуть Данія та Нова Зеландія. Після Канади в першу десятку ввійшли Японія, Австрія, Ірландія,  Люксембург, Словенія, Фінляндія (www.guardian.co.uk). Україна в цьому рейтингу на 71 місці. Поруч з нею на 69-му - Ґаяна, на 70-му - Куба, на 72-му - Туніс, на 73-му - Кіпр, на 74-му - Ґамбія. США зайняли 88-ме місце. Росія докотилась аж до 153-го місця із всього 158-ми проаналізованих країн. Сусідами Росії є Ізраїль на 150-й позиції, потім ідуть Центральноафриканська республіка, Північна Корея, (Росія), Демократична республіка Конго, Ірак, Судан, Афганістан, та останнє місце посідає Сомалі.

     Результати рейтингу показують, що загалом за останній рік світ став трохи спокійнішим. Коли складали список, до уваги брались такі показники як доступ до зброї, організовані конфлікти, жорстокі демонстрації, політична нестабільність, участь у війнах, витрати на озброєння. Вперше рейтинг було складено в 2007 році.


7 коментарів:

  1. Відповіді
    1. Люблю рейтинги. Цікаво дивитись на пару США-Канада. Саме тому мені Канада більше подобається.

      Видалити
  2. Щодо останнього абзацу - думаю тоді коли вони складали ці рейтинги, то ще не бачили що у нас в верховній зраді творилось коли почалась тема про статус російської мови!

    ВідповістиВидалити
  3. А тим більше, якби вони бачили, що буде творитись в період теперішньої виборчої кампанії.

    ВідповістиВидалити