Шукати в цьому блозі

понеділок, 23 липня 2012 р.

Omertà

     В липні 2012  вийшов квебекський поліцейський фільм Омерта. Назва походить від традиційного правила серед мафіозі - "закону мовчання", який так і називається "омерта". В ширшому сенсі цей термін означає також "кругову поруку". Згідно цього закону, жертва злочину  не повинна звертатись до поліції, бо в такому випадку вона проявить свою слабкість, а повинна сама помститися за себе. Саме на таких правилах "виросла" сицилійська мафія. Це слово має також і позитивний сенс, оскільки воно є протилежним до поняття зради.




     Цей фільм зразу показав відмінні результати касових зборів - вже за перший тиждень прокату сума проданих квитків склала 1 млн. доларів (canoe.ca). Хоча критики приписують йому не зовсім продуманий сценарій, в якому час від часу з"являються "білі плями". На їх думку, повнометражка вийшла не такою успішною, як одноіменний серіал, який йшов протягом трьох сезонів - з 1996 по 1999 рр (La Presse.ca). Серіал вважається одним з найкращих квебекських кінопродуктів.

     Тому я і вирішив його передивитись, щоб і самому впевнитись в цьому, або навпаки, посміятись з "дурних квебекуа" і з їхнього "тупого кіно". Але вони, квебекці, виявились праві - серіал дійсно захоплюючий. Поки що я переглянув тільки першу серію, але, думаю, що треба буде дивитись всі сезони. Цікавий, динамічний сюжет про боротьбу між монреальським спецпідрозділом по боротьбі з організованою злочинністю, та італійською мафією. І звичайно, як без любовних трикутників, як старих (теперішній голова спецпідрозділу - жінка - головний мафіозі), які спровокували всю цю кашу, так і нових (агент підрозділу - донька все того ж головного мафіозі - колишній її коханець, також член мафії), які зроблять перегляд серіалу ще цікавішим. І все це відзнято на вулицях Монреаля, по якому я хожу.

     Режисер - Люк Діон (Luc Dionne)


В головних ролях: Мішель Коти (Michel Côté) - агент спецпідрозділу, П"єр Готьї (Pierre Gauthier);


Люк Пікар (Luc Picard) - агент під прикриттям, Франсуа Пельтії (François Pelletier);


Бріжіт Пакет (Brigitte Paquette) - донька, Габріель Провост (Gabrielle Provost), ватажка мафії Жюзепе Скарфо (Giuseppe Scarfo)


Мішель Дюмонт (Michel Dumont) - голова спецпідрозділу, Жильбер Танге (Gilbert Tanguay)


Діно Таварон (Dino Tavarone) - ватажок мафії, Жюзепе Скарфо (Giuseppe Scarfo)


     В онлайні серал можна переглянути тут, і завантажити можна на торенті T411 (1-й сезон, 2-й сезон, 3-й сезон).

6 коментарів:

  1. О!!! Дякую! Дуже корисний блог!!!
    Щойно збирався оновити мою скриньку фракомовного кіно!

    ВідповістиВидалити
  2. Якщо вантажити серіал, то там десь буде 15 Гб - це точно поновить твою колекцію )) Я дивлюсь в онлайні, хороша якість, швидко підвантажується. Якби знайшов ще субтитри - то було б зовсім чудово, то може б почав і вантажити серії на комп. Але говорять вони більш менш розбірливо.

    ВідповістиВидалити
  3. Я знайшов sous-titre до третього сезону.

    http://www.subtitlesbox.com/websubs/c1/cache107/www.subtitlesbox.com-subtitle107873.zip

    Говорять добре у порівнянні із un gars et une fille.

    Поки що маю 1 сезон, та дивлюсь першу серію!

    Прохання додати автоматичне сповіщення на скриньку дописувачів. Я випадково побачив твоє поведомлння.

    Дякую за змістовний та корисний блог!!!

    ВідповістиВидалити
  4. Так, дикція нормальна. я субтитрів не знайшов. Бачив, що є тільки англійські на збірці DVD.
    А з повідомленнями не знаю як це зробити. Може то треба, щоб ти десь це відзначив в своєму Ґуґл-акаунті?

    ВідповістиВидалити
  5. Прочитав про фільм і згадалось про інший фільм, який я дивився в Україні на каналі ICTV. Фільм Канадський і дія відбувається там же, два детектива розслідують справу, але ізюминка в тому що один розмовляє на англійській мові а інший на французький. В Українському перекладі той що розмовляв по англійськи переклали як російськомовний персонаж, а той що по французьки як україномовний. І ось на цій двомовності і культурних відмінностях виникало багато кумедних ситуацій по ходу фільма.
    Але оскільки було це давно то я не пам'ятаю назви стрічки. Вам випадково невідома назва?

    ВідповістиВидалити
  6. Ви говорите про фільм "Bon cop, bad cop" ("Полісмен хороший, полісмен поганий"). Це один з найуспішніших ігрових квебекських фільмів. Тільки вони могли придумати кіно про хокейного маніяка )) Мені також цей фільм дуже сподобався.

    Якщо захочете ще раз його передивитись - ось посилання на дубльований фільм http://toloka.hurtom.com/viewtopic.php?t=18475

    А це на оригінал: http://www.t411.me/torrents/Bon-Cop-Bad-Cop.Multi.DVDrip.XviD

    ВідповістиВидалити